Berita baik untuk pregnant mom. 100% selamat dan ramai feedback bagus

Nak Mudah Bersalin ? Jom Cuba Minyak Kelapa Dara Sekarang !

Dipercayai Oleh

500,000

Ibu Ibu Di Seluruh Malaysia !

Mommy Ada Alami Masalah Berikut Ketika Pregnant ?

  • Masalah HB Low

    Paras hemoglobin rendah sehingga terpaksa mengawal pemakanan

  • Morning sickness

    Mengalami masalah mabuk hamil yang teruk sehinggakan adakalanya memuntahkan asid perut sahaja.

  • Sembelit

    Masalah sistem penghadaman atau pencernaan yg tak lancar

  • Keputihan

    Masalah keputihan sewaktu hamil

  • Cepat letih

    Lemah sistem imunisasi dan rasa tak bertenaga

  • Kencing manis

    tinggi bacaan gula dalam darah

  • Masalah Kulit

    Jerawat atau kulit berminyak disebabkan perubahan hormon sewaktu hamil

  • Stretch Mark

    Masalah kulit meregang/merekah

Jika Anda Alami Masalah Di Atas, Saya Rekemen Mommy Cuba Produk D'Aura Ni.Ini Pengakuan Ikhlas Dari Pengguna Setia D'Aura

Siapa Yang Perlu Amalkan Minyak Kelapa Dara D'Aura ?

Ibu Hamil 2-9 Bulan

Ibu Berpantang

Ibu Yang Tengah Susukan Anak

Suami & Isteri Yang Tengah Ikhtiar Dapatkan Zuriat

Manfaat Minyak Kelapa Dara D'Aura

VCO Gold Dalam Bentuk Cecair - Minum 1 sudu Pagi, 1 sudu Malam. Sebotol untuk sebulan

Daura Softgel - Makan 3 biji selepas sarapan & 3 biji sebelum tidur. Sebotol untuk 2 minggu

  • Menstabilkan HB

    Minyak Kelapa Dara membantu ibu mengandung menaikkan HB yang rendah dengan syarat tidak mengambil minuman berkafien.

  • Mengawal Morning Sickness

    Minyak kelapa dara adalah satu penyelesaian semula jadi yang sempurna untuk semua kesan sampingan kehamilan termasuk morning sickness.

  • Merawat Diabetes

    MCTs dalam minyak kelapa dara membantu mengekalkan kepekaan insulin dalam tisu otot dan lemak dapat mencegah penambahan berat badan dan insulin resistance.

  • Menstabilkan Tekanan Darah

    Ketone asid, Vitamin K serta kandungan MCFA yang terdapat dalam Minyak Kelapa Dara dapat membantu menstabilkan tekanan darah seta mengurangkan risiko penyakit darah tinggi menjadi lebih parah.

  • Menguatkan rahim

    Pengambilan Minyak Kelapa Dara bagi ibu yang pernah keguguran adalah disarankan kerana ia dapat menguatkan rahim serta kelebihannya mengawal paras hormon dan kesuburan serta meningkatkan metabolisme badan.

  • Menstabilkan Paras Kolesterol

    Asid lemak & asid Lauric yang terdapat dalam minyak kelapa dara boleh melindungi daripada kerosakan berikutan tahap kolesterol yang tidak sihat.

  • Merawat Stretch Mark

    ‘Stretch mark’ berlaku kerana peregangan kulit dan otot untuk menampung bayi anda yang semakin membesar. Penggunaan minyak kelapa dara (VCO) di luaran semasa mengandung dapat mencegah pembentukan ‘stretch mark’.

  • Mengatasi masalah sembelit

    Minyak kelapa dara meningkatkan fungsi penyerapan vitamin larut lemak atau ‘fat-soluble vitamins’ (A, B, D, E, K) beta-karoten, CoQ10, mineral seperti kalsium & magnesium, dan asid amino.

  • Milk Booster

    Sumber terbaik Asid Laurik didalam VCO membantu penghasilan susu ibu semasa dan selepas mengandung agar bayi anda mendapat susu ibu yang berkualiti tinggi yang akan menjadikannya sihat.

  • Membantu Tumbesaran Otak Bayi dalam kandungan

    MCTs dalam minyak kelapa dara mampu meningkatkan kadar keton dan meningkatkan kognisi apabila berada di bawah keadaan ‘low blood sugar’.

  • Meningkatkan sistem imunisasi ibu dan bayi

    'Medium-chain Fatty Acid' dipoeses dalam tubuh adalam VCO membantu meningkatkan tahap imuniti manusia.

  • Mengurangkan Risiko Bayi Kena Demam Kuning

    Pengambilan Minyak Kelapa Dara oleh ibu yang menyusukan boleh membantu merawat masalah demam kuning pada bayi.

  • Mengurangkan Risiko Koyak/Jahit waktu Bersalin

    Minyak Kelapa Dara digunakan sebagai urutan Perineum apabila usia kandungan mencecah 35 minggu membantu mengurangkan risiko terkoyak semasa meneran.

  • Membantu memudahkan proses bersalin

    Penggunaan Minyak Kelapa dara dapat membantu melembutkan serviks sebelum contraction bermaksud akan kurang penggunaan ubat-ubatan atau surgical prosedur semasa proses bersalin

Mengapa Minyak Kelapa Dara D'Aura Sebagai Pilihan Utama Anda ?

  • Produk Bumiputra Sejak 2012

  • Tiada Bahan Kimia. 100% Organik

  • 1 Botol 250ml - Tahan 1 Bulan Lebih

  • Bau Kelapa Asli Yang Wangi

  • Ada Halal & KKM

  • Penghantaran Seluruh Malaysia

  • Packaging Yang Ekslusif Dan Berkualiti

  • Gunakan Kelapa Jenis Mata Yang Diimport Dari Indonesia (Isi Tebal)

Minyak Kelapa Dara D'Aura 100% Halal dan mengikut piawai GMP. Serta KKM Approved Ya!

Apa Kata Pakar Tentang Kebaikan Minyak Kelapa Dara (VCO)

Belum pernah dalam sejarah manusia begitu penting untuk menekankan nilai minyak laurik. Minyak Kelapa Dara (VCO) mengandungi medium chain triglycerides (MCT) yang hampir sama dengan lemak yang terdapat dalam air susu ibu (ASI). MCT mempunyai kesan nutrient yang sama dengan air susu ibu.

Jon J. Kabara, Ph.D. Professor Emeritus, Michigan State University.

Kira-kira 50% dari asid lemak dalam lemak kelapa dara adalah asid laurik. Asid laurik adalah asid lemak rantaian sederhana, yang mempunyai fungsi bermanfaat tambahan iaitu dibentuk menjadi monolaurin dalam tubuh manusia atau haiwan. Monolaurin adalah monogliserid berciri antivirus, antibakteria dan antiprotozoal yang digunakan oleh manusia atau haiwan untuk memusnahkan virus-virus berselaput lipid seperti HIV, herpes, cytomegalovirus, influenza, berbagai bakteria patogenik termasuk listeria monocytogenes dan heliobacter pylori, dan protozoa seperti giardia lamblia. Beberapa kajian juga telah menunjukkan sedikit kesan antimikrob asid laurik bebas. Minyak Kelapa Dara adalah makanan berfungsi yang memberi pelbagai khasiat kesihatan.​

Dr. Mary Enig, University Maryland USA​

Malah, manfaat daripada minyak kelapa dara mentah itu mampu menyokong fungsi tiroid, selain membantu mengekalkan dan mengawal berat badan ideal.

PROF Dr Mohamad Roji Samidi

Betul ke Minyak Kelapa Dara D'Aura ni BERKESAN?
Jom Kita Tengok Apa Kata Pengguna Produk D'Aura Yang Lain

5/5

Anda Order Sekarang, Barang Sampai Baru Bayar. Anda Hanya Buat Bayaran Pada Posmen. Senang Kan?

Anda risau tak dapat barang bila buat tempahan?

Takpe jangan risau. Anda order je sekarang dalam website ni, dan bayar pada posmen bila barang anda sampai nanti.
  • Barang akan sampai dalam 1-4 hari bekerja
  • Sila sediakan wang mencukupi & buat bayaran kepada posmen
  • Posmen akan menghubungi anda sebelum membuat penghantaran.
  • Caj tambahan RM10 dikenakan untuk servis COD
pr-cn-tg-170918.web.796.448

Hanya Untuk Yang Terawal Sahaja, Anda Layak Menerima Free Gift Yang Bernilai Ratusan Ringgit !!

Ebook Panduan Ibu Hamil Bernilai

Mummy Back Pack Untuk Pembelian Set Combo VCO Gold Bernilai

Setiap Hari Kami Menerima Order Yang Sungguh Banyak. Terima Kasih Atas Sambutan Anda Semua !

Cepat! Pilih Set Pilihan Anda Sekarang Sebab Harga Promosi & Free Gift Akan Tamat Dalam Masa...

Jom dapatkan sekarang pada Harga Diskaun dan Bonus Freegift. Semua tempahan akan diproses penghantaran oleh HQ Wisma D'Aura. Keaslian produk adalah 100% terjamin. Klik button 'Order Sekarang' di bawah untuk tempahan.

Ingat, promosi ini akan tamat mengikut jumlah pelanggan terawal. Selepas daripada tempoh ini, anda perlu bayar RM198 dan tiada bonus freegift akan diberikan.

SET BASIC VCO GOLD

RM99 / set (1 botol)
  • 250ml
  • Tahan sebulan lebih
  • *Free Postage
  • Free Ebook Panduan Ibu Hamil
  • Free 24/7 VIP Support

SET SOFTGEL

RM109 / set (2 botol)
  • 80 + 80 Softgel x 500mg
  • Tahan sebulan penggunaan
  • *Free Postage
  • Free Ebook Panduan Ibu Hamil
  • Free 24/7 VIP Support

SET VCO GOLD + SOFTGEL

RM158 RM139 / set (2 botol)
  • 250ml (liquid)
  • 80 softgel x 500mg
  • Tahan sebulan lebih
  • *Free Postage
  • Free Ebook Panduan Ibu Hamil
  • Free 24/7 VIP Support

Soalan Yang Kerap Ditanya Berkenaan D'Aura VCO

Sebaiknya puan kena consume dari awal kehamilan sampai berpantang untuk membantu support baby dari awal kehamilan sampai sampai nak bersalin. Dan untuk berpantang pula, puan boleh terus consume sbb VCO Sgt membantu me rawat luka dalaman dgn cepat.

Liquid rasa dia sedap. Dia rasa kelapa dan baunya wangi. Puan boleh amalkan minum sama ada campurkan dalam susu atau jus. Tapi elakkan campur dalam minima berkafein dan sejuk.

1 botol ada 80 biji untuk kegunaan 2-3 mnggu. Tapi, kebiasaannya ramai yang apply 2 botol dan ke atas sebab 2 botol penggunaan boleh tahan dalam sebulan lebih dan penggunaan lebih jimat.

Oh puan pernah gugur sebelum ni. Jadi eloklah untuk puan amalkan VCO ni in shaa Allah Sgt membantu menguatkn janin. Lagi2 puan consume dari awal pregnancy ni. VCO lebih fokus untuk support janin.

Untuk VCO GOLD sebotol boleh consume untuk sebulan penggunaan. Tapi majority apply 2 botol ke atas sebab boleh consume sampai bersalin terus. Kalau tak habis sekali pun puan boleh consume sampai berpantang. So berpantang pun takde la lama sangat 😉
📌Jangan risau, expired date adalah 2 tahun selepas VCO dibuka.🤗

Keduanya OK puan. Tapi lebih banyak beri feedback terbaik ialah penggunaan liquid. Sebab liquid lebih pure dan lebih effective berbanding kapsul.

Untuk kegunaan luaran kita juga ada sedia kan liquid pump & roll, lebih mudah dan praktikal.

Tak pasti kalau kat area puan. Dulu pernah ada, tapi sejak adanya kes produk tiruan ni kami terpaksa stop banyak stokis. Sebab kami naklebih Utamakan Keselamatan penggunaan.

 

Lagipula, kalau puan apply dgn kami, jaminan produk ori dan segala aduan/pertanyaan boleh direct kepada kami.

Sangat boleh. Sebab VCO ni boleh membantu sistem penghadaman dengan baik

Boleh, no problem. Consume VCO 2 kali selepas makan. Cuma kena tau waktu consume ubat dan caranya amalkan 1-2 jam selepas makan ubat.


🚼Mencantikkan kulit baby sejak dari dalam kandungan ibu.
🚼Kurangkan risiko baby kena jaundice
🚼Melebatkan rambut baby 😚
🚼Menguatkn sistem imun baby (base on testimonial yg feedback baby jarang sakit)

Dari segi khasiat, sama shj. Cuma ramai testimonial yg feedback VCO GOLD lebih membantu untuk proses bersalin dan tindakbalas liquid lebih cepat berbanding softgel. Tapi takde masalah if nak consume softgel. Cuma preference adalah more kepada liquid..

Sangat boleh. In shaa Allah boleh bantu untuk merawat luka dalaman dengan lebih cepat.


Sangat digalakkan. Sebab VCO membantu:
✔Membekalkan tenaga selepas bersalin
✔Membantu proses pemulihan selepas bersalin.
✔Milk booster (banyakkan pengeluaran susu)
✔Mengekalkan Berat badan ideal dan menurunkan Berat badan
✔Mengurangkan keguguran rambut
✔MengGLOWkan kulit kusam ibu selepas bersalin.

Sebaiknya puan kena consume dari awal kehamilan sampai berpantang untuk membantu support baby dari awal kehamilan sampai sampai nak bersalin. Dan untuk berpantang pula, puan boleh terus consume sbb VCO Sgt membantu me rawat luka dalaman dgn cepat.

Liquid rasa dia sedap. Dia rasa kelapa dan baunya wangi. Puan boleh amalkan minum sama ada campurkan dalam susu atau jus. Tapi elakkan campur dalam minima berkafein dan sejuk.

1 botol ada 80 biji untuk kegunaan 2-3 mnggu. Tapi, kebiasaannya ramai yang apply 2 botol dan ke atas sebab 2 botol penggunaan boleh tahan dalam sebulan lebih dan penggunaan lebih jimat.

Perlukan Bantuan?

Whatsapp: +6011-5622 5179 Email: [email protected]

Copyright © 2020 Mudah Bersalin – D’Aura Minyak Kelapa Dara – All Rights Reserved

MudahBersalin.com dikelola oleh syarikat Nuur D Aura Ventures (SA0533939-H) yang diperkenalkan pada November 2019 yang merupakan Pengedar sah Produk D’Aura.